Apple onthult dunnere iPad Air

Geplaatst op 25 oktober 2013 in de categorie Reviews

Apple is bezig om zo ongeveer alle producten die ze aanbieden te updaten. Ze hebben nieuwe software ontwikkeld, nieuwe Mac-computers, de laptops van MacBook Pro zijn vernieuwd en laten we niet vergeten: de iPads zijn ook vernieuwd. De nieuwste Apple iPad is dunner en lichter en gaat door het leven als iPad Air. 

Tijdens een bijeenkomst waarin gedacht werd dat er enkel over de iPad gepraat zou worden, bleek Apple het gehele gamma een opfrisbeurt te hebben gegeven. Zo komt bijvoorbeeld een update van het besturingssysteem OS X Mavericks en is gratis te downloaden. Daarnaast krijgen de Mac Pro-computer en de al bestaande MacBook Pro-laptop een update. Ze worden bovendien dunner, lichter en sneller.

De CEO van Apple Tim Cook presenteerde, naar gewoonte, ook enkele indrukwekkende cijfers. Zo zijn er in het eerste weekend 9 miljoen nieuwe iPhones verkocht, hebben 200 miljoen toestellen iOS 7 geïnstalleerd en hebben de 1 miljoen beschikbare apps in de Appstore al ruim 13 miljard dollar opgeleverd. Apple meldde ook dat ze een deel van hun eigen software voortaan gratis gaan aanbieden aan nieuwe klanten. Naast de al aangekondigde gratis versies van iWork-suite, komt daar nu iLife-suite, iPhoto, iMovie en Garageband bij.

iPad Air

Een update van de iPad is waar iedereen op zit te wachten. Als eerste wordt de naam veranderd: van iPad naar iPad Air. De iPad Air behoudt zijn 9,7 inch-display, maar zal zo'n 20% dunner en 28% lichter zijn dan de 'oude' iPad. Hiermee gaat Apple verder met de ingeslagen weg van het nieuwe design van een dunner toestel met iets andere verhoudingen en een kleinere schermrand.

 

De iPad Air beschikt over de allernieuwste A7-processor en het geavanceerde 64-bit architectuur, net als de iPhone 5S. Zo kunnen data sneller worden doorgevoerd, wat de gebruikservaring moet verbeteren. De snelle processor maakt de iPad Air tot acht keer krachtiger dan de huidige iPad. De wifi-functionaliteit heeft ook een update gekregen en is sneller geworden. Alle veranderingen zorgen er overigens niet voor dat dit ten koste gaat van de levensduur van de batterij.De

De iPad Air zal vanaf 1 november te koop zijn in heel veel landen, waaronder ook België en Nederland. De prijzen starten vanaf 479 euro. Hiervoor koop je een iPad Air met wifi en 16 GB opslagruimte.

iPad Mini

Pas geïntroduceerd, maar nu al weer toe aan een update. De nieuwe iPad Mini krijgt een retinadisplay waardoor het scherm niet meer onderdoet aan een 'grote' iPad. Daarnaast wordt ook de iPad Mini uitgerust met de A7-chip uitgerust. De nieuwe iPad Mini met wifi en 16 GB opslag, kun je kopen met een startprijs vanaf 389 euro. Hierdoor daalt de prijs van de huidige iPad Mini, namelijk 289 euro, dat is 40 euro goedkoper.