Domo CupcakeMaker DO9053CM

Geplaatst op 26 september 2012 in de categorie Reviews

Cupcakes zijn vandaag de dag razend populair. Niet alleen bij de kids maar ook volwassenen zijn verlekkerd op deze kleine zoetigheden. In onze wekelijkse review kijken we deze keer dan ook naar de Cake 'n Party CupcakeMaker van Domo. Een hele mond vol voor een eigenlijk heel simpel en eenvoudig te gebruiken toestel. Wij gaan er alvast even dieper op in en geven onze mening over dit keukentoestel.

Domo DO9053CM

De Domo DO9053CM ofwel de Cake 'n Party CupcakeMaker is een heel handig toestelletje wanneer het aankomt op snel enkele cupcakes bakken. In minder dan 15 minuten is het mogelijk om 8 heerlijke cupcakes tevoorschijn te toveren. Iedere cupcake heeft een diameter van 6cm en moet een kleine 10 minuutjes bakken.

Het bakgedeelte is voorzien van een anti-kleeflaag zodat de cupcakes er makkelijk kunnen uitgehaald worden. Verder is het handvat speciaal gemaakt zodat het nooit warm komt en is het toestel voorzien van een simpele lichtindicator om de temperatuur aan te geven.

Extra: Er zijn deegmixen op de markt speciaal voor dit toestel. Daarmee hoef je enkel nog boter, eieren en water toe te voegen aan de mix. Je kan natuurlijk ook altijd helemaal zelf je deeg maken.

Onze mening

Het apparaat is vooral bedoelt om op een onverwachts moment vlug enkele cupcakes klaar te maken. Het lijkt ons dan ook heel handig om de kant en klare deegmixen te gebruiken die hiervoor bestaan. Als je eerst nog een half uur het deeg moet maken, valt het nut van dit toestel een beetje weg. Wanneer dat het geval is kan je namelijk evengoed de oven opwarmen en kunnen er onmiddellijk een twintigtal cupcakes gebakken worden.

Dit toestel speelt met andere woorden perfect in op de huidige manier van koken (en eten). Alles moet zo snel mogelijk klaar zijn want iedereen heeft tijd tekort. Als het kan mag het daarenboven nog eens milieuvriendelijk zijn ook. In vergelijking met een oven zal dit toestel alvast een pak minder verbruiken.

Waar te koop?

Deze CupcakeMaker is zowel online als offline te koop. Offline vinden we het toestel bij verschillende winkels, zoals: Aveve, Vanden Borre en Eldi. Bij Aveve en Vanden Borre kost het toestel €39,95 terwijl het bij Eldi over de toonbank gaat tegen €39,99.

Je kan het toestel natuurlijk ook online kopen maar dan betaal je natuurlijk de verzendkosten. Online is het onder andere te vinden op: Kitchenonline.be, BobShop.be, CleverCow.be,... De prijzen variëren van €42 - €52 inclusief verzendkosten.

Opmerking: Bij Aveve krijg je momenteel een gratis cupcake mix bij de aankoop van dit toestel.

Handleiding

Bezit je dit toestel al of ben je gewoon nieuwsgierig? Hier kan je ook de handleiding downloaden mocht dat nodig zijn: DomoCupcakeMaker_Handleiding

Deel gerust je ervaring met dit toestel via onze website!