Digitaal fototoestel Medion MD86765

Geplaatst op 13 februari 2013 in de categorie Reviews

Voor slechts €69,99 kun je vanaf woensdag 13 februari 2013 een digitaal fototoestel van het merk Medion bij de Aldi kopen. Wij overlopen in dit artikel alvast even de specificaties van dit toestel.digitaal_fototoestel_normal_10654

Specificaties

Het toestel heeft een 2,7 inch lcd-kleurendisplay met een resolutie van 16 megapixels. Het is uitgerust met 5x optische zoom en 5x digitale zoom. De lens is een 26 mm groothoeklens. De camera heeft een ingebouwde flitser met rode ogen-reductie. Ook kun je filmen met een HD-filmresolutie van 720 pixels. De camera koop je compleet met een SD-geheugenkaart van 4 GB, 2 Li-ion accu’s, USB-kabel en USB-netwerkadapter. Om de camera veilig mee te nemen is de set compleet met draagtas en draaglus. Je hebt de keuze uit de kleuren zwart, zilver, goud of rood.

Voordelen

De aanbieding is heel compleet te noemen. Je hebt direct alles in huis wat je nodig hebt om digitale foto’s te maken en op je computer te zetten. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je geen stroom meer hebt. Met twee accu’s kun je een tijdje vooruit. Is de ene accu leeg, dan gebruik je de andere en laad je die ene weer op.  In het draagtasje kun je de accu’s makkelijk kwijt.  Op een geheugenkaart van 4 GB kun je zo’n  700 à 800 foto’s kwijt. Dit is mede afhankelijk van de kwaliteit van de foto-instelling. Met een hoge kwaliteit kun je minder foto’s opslaan dan als je de standaard instelling gebruikt.

Nadelen

Een nadeel is dat je accu’s enkel kunt opladen als ze in het toestel zitten. Er is geen externe lader. Dus als je twee lege accu’s hebt, zul je geen foto’s of video’s kunnen maken. In het toestel kun je enkel SD-kaarten kwijt en geen SDHC wat tegenwoordig ook steeds meer kan.

Medion

Het Duitse computerbedrijf Medion bestaat sinds 1982 en heeft haar hoofdkantoor in Essen staan. Medion is wereldwijd bekend geworden als leverancier van de supermarktketen Aldi. De laatste jaren worden hun producten ook bij andere ketens verkocht, zoals Mediamarkt. Medion verkoopt ook producten onder de namen Adata, Cybercom, Cybermaxx, Life, Lifetec, Microstar, Micromaxx, Hama en Tevion.

Medion heeft vaste systeemseries waarmee ze producten verkopen. Denk hierbij aan Akoya. In het begin werden deze computers nog als Medion verkocht. De verschillende laptops en computers leken qua uiterlijk heel erg op elkaar, alleen de hardware waren enkele verschillen. De Akoya’s hebben echter een afwijkend uiterlijk en zijn voornamelijk voor thuisgebruik bestemd. Computers met touchscreen worden verkocht onder de naam Akoya: The Touch.

De Erazer was voorheen de Medion HD, een iets duurdere en snellere computer van Medion. De Erazer wordt professioneel gebruikt en door gamers.

Ook heeft Medion navigatiesystemen op de markt gebracht onder de naam Medion GoPal. Deze producten zijn bijna uitsluitend bij Aldi en online verkrijgbaar.

Onder het merk Life heeft Medion tenslotte nog een reeks aan tablet-pc’s, tv’s, camera’s en smartphones (Lifephones) uitgebracht. De smartphones draaien op een Android-systeem en hebben in tegenstelling tot de andere smartphones geen Google Navigation. In plaats daarvan hebben de Lifephones een GOPAL-OUTDOOR applicatie, wat vergelijkbaar is met Google Navigation.

digitaal_fototoestel_normal_a3153 Medion MD86765