Global Mobile Award voor HTC One

Geplaatst op 04 maart 2014 in de categorie Consument

Tijdens het Mobile World Congress 2014 heeft de HTC One de 'Global Mobile Award' voor beste smartphone gewonnen.

De prijs werd uitgereikt door de wereldwijde brancheorganisatie voor mobiele apparaten GSMA. De Groupe Speciale Mobile Association (GSMA) is in 1982 opgericht en behartigt de belangen van netwerkoperatoren. Sinds 1996 organiseren zij jaarlijks de Global Mobile Awards. Een grootse ceremonie van de 19e Global Mobile Awards werd georganiseerd in Barcelona en geleid door de Britse komiek, acteur en schrijver James Corden.

Volgens de GSMA was de competitie dit jaar erg hard, alle deelnemers aan de competitie waren potentiële winnaars. Allen werden geroemd om hun innovaties.

Een panel die bestond uit 175 experts was het roerend eens dat de HTC One de belangrijkste prijs ontving, die van 'beste smartphone'. Een van de grootste redenen hiervoor was dat een jaar na de introductie van deze smartphone het toestel nog steeds voorop loopt in de mobiele industrie. Peter Chou, ceo van HTC, mocht de prijs in ontvangst nemen en deed dit met veel trots. Volgens Chou is de het toestel ongekend als het gaat om 'de gebruikservaring, het ongeëvenaarde design, de superieure audio en de indrukwekkende functionaliteit'. Het winnen van de award is dan ook een bevestiging dat de HTC One de mobiele ervaring naar een hoger niveau tilt en zich onderscheidt van de concurrentie.

De HTC One heeft, naast een slank stoer design, een Android 4.1 besturingssysteem, 4,3 UltraPixel camers en een 4,7 inch Full HD aanraakscherm. Het opslaggeheugen is 32 GB, maar is helaas niet uitbreidbaar. Het stereogeluid krijg je door de BoomSound speakers. Het startscherm fungeert als een livestream met BlinkFeed. Alles wat je interessant vindt, krijg je op je startscherm. Denk aan de laatste updates van je vrienden, foto's, updates van sociale netwerken, agendagebeurtenissen enzovoort. De UltraPixel Camers in combinatie met HTC Zoe zorgt voor het tot leven komen van je foto's en video's. Hoge kwaliteit foto's worden getoond in fragmenten van drie seconden. De camera vangt 300% meer licht, waardoor de fotokwaliteit uitmuntend is.

Een innovatieve feature is de mogelijkheid om met de HTC One te zappen naar je favoriete tv-programma. Met Sense TV selecteer je heel makkelijk tv-kanalen of je bekijkt de tv-gids. Ook het geluid van je televisie kun je bedienen met je smartphone. Je kunt zelfs van je telefoon een seintje krijgen wanneer je favoriete programma begint.

htc_one

 Iedereen weet dat als je belt op een openbare plek waar veel mensen zijn, je veel last van omgevingsgeluiden kunt hebben. De HTC One heeft echter geen volumeknop, maar Sense-stemgeluid. Twee ingebouwde microfoons detecteren lawaai in je omgeving en versterkt dan dynamisch je stem om het lawaai te compenseren. Zo ben je overal en altijd goed verstaanbaar.

Andere winnaars

Tijdens het congres werden ook nog andere prijzen uitgereikt. De Nokia Lumia 520 ontving de prijs voor 'beste low cost smartphone'. De 'meest innovatieve fabrikant' was volgens de experts LG. Als beste instap-smartphone viel de Nokia 105 in de prijzen.  Er was ook nog een prijs te verdelen voor niet een smartphone maar een app: DEVICE 6 ontving een prijs voor 'beste entertainment-app'.