Makro Tablet MP-843 (mpman)

Geplaatst op 12 september 2012 in de categorie Reviews

Vanaf vandaag woensdag 12 september tot en met dinsdag 25 september is er bij Makro een tablet beschikbaar tegen de (spot)prijs van €149 per stuk. Wij zoeken uit of deze steraanbieding wel degelijk de moeite is.

MPMan

MPMan is het merk van de MP-843 tablet die te koop is bij Makro. MPMan mag beschouwd worden als een vaste waarde in de elektronicawereld. Het is namelijk het eerste bedrijf die de mp3 speler in massa productie bracht. Gevestigd in Zuid-Korea, richt het zich vandaag nog altijd voornamelijk op de audiomarkt. Naast mp3 spelers en andere hifi apparatuur produceren ze dus tegenwoordig ook tablets (en videocamera's). Let wel, ze richten zich enkel op budget-tablets en brengen dus geen dure uitvoeringen uit.

mpman-mp843Tablet MP-843

De tablet beschikt over een 8inch  scherm (+/- 20cm) met een verhouding van 4:3. Verder is het scherm multi touch, wat zoveel wil zeggen als: je kan de tablet besturen met meerdere vingers tegelijk.

Alle tablet modellen van MPMan beschikken over Android 4.0 (ofwel Ice Cream Sandwich) wat zeker een pluspunt is. Verder heeft deze een 1Ghz processor wat  ruimschoots voldoende moet zijn. Het werkgeheugen van de MP-843 bedraagt 512MB.

Conslusie

Positief hier is het grote scherm en de 1Ghz processor die het toestel bezit. Minpunt is dan weer de 512Mb aan RAM geheugen wat toch aan de lage kant is.

Voor de prijs van €149 is deze tablet sowieso een goede koop. Zeker voor mensen die hun eerste stappen zetten in de wondere wereld van de tablet is dit een aanrader. Dezelfde regel als altijd, verwacht geen topprestaties zoals bij een iPad of ander model van de duurdere prijsklassen. Zoek je een tablet voor professioneel gebruik, kijk dan misschien in die iets duurdere prijsklasse waar de technische specificaties hoger zullen liggen.

Belangrijk: met MPMan tablets kan je geen applicaties downloaden uit de Google Play store. MPMan koos ervoor om samen te werken met GetJar, een andere app shop die ongeveer 500.000 betalende en gratis applicaties bevat. Voor sommige mensen kan dit een reden zijn om niet over te gaan tot aankoop van het toestel.

Heb je dit toestel gekocht of ben je klant bij Makro? Laat ons zeker weten wat jouw ervaring is bij Makro!