Medion Akoya E7222 (MD 99060)

Geplaatst op 31 augustus 2012 in de categorie Reviews

Vanaf volgende week openen overal in België de lagere en secundaire scholen hun deuren. We hadden het eerder al over de digitalisering van het de klaslokalen, maar vandaag kijken we even naar de Medion E7222 laptop die vanaf woensdag 5 september in de Aldi rekken ligt. Deze notebook lijkt voor de prijs van €499 ideaal voor de start van het nieuwe schooljaar.medion e7222

Algemene kenmerken

Scherm

De notebook is voorzien van een 17,3" scherm wat zeker als groot genoeg beschouwd mag worden. Een groter scherm zou zelf onhandig kunnen zijn indien je de laptop vaak wil verplaatsen of ergens wil meenemen. Verder heeft het scherm een HD resolutie van 1600 x 900 pixels. Dat wil zeggen dat films kijken in high definition geen enkel probleem is. Ook leuk is de LED achtergrondverlichting die het werken op pc minder vermoeiend maakt voor de ogen.

Harde schijf

De computer beschikt over een harde schijf van 750Gb wat tegenwoordig ruim voldoende is. Mocht je een fervente game-, film- of muziekliefhebber zijn is het misschien noodzakelijk om na enkele jaren een extra harde schijf te kopen. Voor normaal gebruik volstaat 750Gb ruimschoots. Standaard komt de notebook met het besturingsprogramma Windows 7 geïnstalleerd.

Technische specificaties

Processor

Het hart van een computer is de processor waar alle bewerkingen en berekeningen gebeuren. Het is dan ook logisch dat de snelheid van de computer valt of staat met de rekenkracht van de processor (en de inhoud van het interne geheugen).  De Medion E7222 heeft een Intel Core i3-270M processor aan boord wat goed is 2 aparte kernen en een kloksnelheid van 2,40Ghz. Dit is zeker geen slechte processor maar verwacht nu ook geen uitmuntende prestaties. Er zijn processoren op de markt met 4 kernen en kloksnelheden tot 4Ghz. Prijs/kwaliteit is deze processor echter heel goed en voor normaal alledaags gebruik zal dit ruimschoots volstaan.

Werkgeheugen

Samen met de processor ligt het werkgeheugen aan de basis van de snelheid van de computer. Deze notebook heeft 4Gb DDR3 SDRAM werkgeheugen met speciale energiezuinige technologie. 4GB werkgeheugen is tegenwoordig de standaard en dus terug ruim voldoende.

Besturingssyteem

Standaard wordt de Medion Akoya geleverd met Windows 7 (64Bit versie) als besturingssyteem. Windows 7 is de opvolger van Windows Vista en in heel wat opzichten ook beter. Er is de optie om tegen een meerprijs van €14,99 de laatste nieuwe versie van Windows aan te schaffen, namelijk Windows 8. Wij hebben zelf nog geen ervaring met Windows 8 maar uit verschillende bronnen vernemen wij dat deze versie minder goed is dan de huidige Windows 7. We adviseren dan ook om deze meerkost niet te betalen.

Andere belangrijke kenmerken:

 • WiFi b/g/n verbinding mogelijk
 • Li-ionaccu met 8 cellen
 • USB 3.0
 • BlueTooth 4.0
 • Webcam & microfoon

Aansluitingen

De computer beschikt over volgende aansluitingen:

 • Multikaartlezer voor alle gangbare flash-kaarten
 • 2 x USB 3.06 (USB 2.0 compatibel)
 • 2 x USB 2.0
 • 1 x HDMI® Out
 • 1 x VGA Out
 • 1 x LAN (RJ45)
 • 1 x microfoon
 • 1 x line out + S/PDIF

Conclusie

De notebook Medion Akoya E7222 is voor €499 zeker een goede koop. Verwacht door de matige processor echter geen buitensporige prestaties. Voor alledaags gebruik is de computer meer dan toereikend maar een fanatiek gamer of professioneel designer zal hier tekort komen.

Zonder twijfel zullen deze computers aan een sneltempo verdwijnen uit de Aldi rekken. Hou er rekening mee dat elk filiaal een beperkte voorraad heeft en op=op. Als je deze computer echt wil, ga dan zeker tegen openingstijd (of iets vroeger) naar het Aldi filiaal in jouw buurt zodat je er zeker eentje hebt. De laptop ligt in de rekken vanaf woensdag 5 september.

Indien je deze computer hebt gekocht, deel dan zeker jouw ervaring met Aldi via ons platform met duizenden andere consumenten!