Packard Bell Easynote TE11BZ-1165

Geplaatst op 05 september 2012 in de categorie Carrefour

Vorige week hadden we het over de Medion E7222 laptop die verkrijgbaar is bij Aldi. Deze week kijken we naar de Packard Bell Easynote die gelijktijdig in de Carrefourrekken te koop is tegen €399. Waar zitten de verschillen en welke laptop komt er het best uit?

laptop carrefour

Algemene kenmerken

Scherm

Deze Packard Bell Easynote laptop is voorzien van een 15,6" scherm wat een gebruikelijke afmeting is voor een notebook. De Medion E7222 uit Aldi beschikt over een groter 17,3" scherm maar is daardoor iets onhandiger om te vervoeren. Bij de PB Easynote heb je natuurlijk het nadeel van een kleiner scherm. De resolutie van dit scherm is niet gekend maar het is sowieso wel mogelijk om films in HD te bekijken. Dat is tegenwoordig standaard op elke nieuwe laptop.

Harde schijf

In de laptop zit een harde schijf van 500Gb. Vergeleken met de duurdere laptop uit Aldi krijg je hier 250Gb minder aan opslaggeheugen. Voor liefhebbers van films, muziek en games zal de harde schijf nogal snel tekort schieten. Natuurlijk zijn daarvoor externe harde schijven op de markt die dit probleem oplossen. Net zoals de Medion computer wordt de laptop geleverd met Windows 7 Home Premium als besturingssysteem.

Technische specificaties

Processor

De rekenkracht van iedere computer zit hem natuurlijk in de processor, het hart van de machine. De Packard Bell easynote TE11BZ beschikt over een AMD Dual core E1-1200 processor. Deze is goed voor twee kernen (dual core) en werkt aan een kloksnelheid van 1,4Mhz. De Medion echter beschikt over een (dual core) processor die werkt aan 2,4Mhz en tot 4 bewerkingen tegelijk kan uitvoeren (hier slechts 2). Ook heeft deze processor geen level-3 cache wat hem minder krachtig maakt. Voor alledaagse programma's zoals Word, Excel en Outlook zal deze processor geen probleem zijn. Spelletjes spelen zal (in combinatie met de matige grafische kaart) moeilijker worden.

Werkgeheugen

De Carrefour laptop heeft 6Gb aan werkgeheugen beschikbaar, meteen 2Gb meer dan de Aldi laptop. Specifieke gegevens over welk soort werkgeheugen het gaat zijn wel niet onmiddellijk bekend bij de Packard Bell. In combinatie met de zwakke processor zal dit verschil van 2Gb waarschijnlijk weinig verandering brengen in de prestaties. Als de processor het werk niet aankan heeft het geen zin om over een groot werkgeheugen te beschikken.

Besturingssyteem

Zoals eerder vermeld wordt ook hier de laptop voorzien van Windows 7 Home Premium. Windows 7 is de opvolger van Windows Vista en in veel opzichten ook beter en performanter gemaakt.

Andere belangrijke kenmerken

  • WiFi b/g/n verbinding mogelijk
  • AMD Radeon HD7310 videokaart
  • Multiformaat dvd-RW brander
  • Webcam

Aansluitingen

Over de aansluitingen van de Packard Bell computer bij Carrefour is niets bekend. We kunnen wel vermoeden dat de computer zal beschikken over de standaard aansluitingen zoals:

  • USB aansluiting
  • VGA out
  • LAN aansluiting
  • Microfoon aansluiting

Conclusie

De Packard Bell Easynote is bij Carrefour met €100 goedkoper dan de Medion E7222 bij Aldi. De Easynote beschikt over een eerder zwakke processor waardoor we vrezen voor de verwerkingssnelheid van de computer. Ook de grafische kaart is aan de matige kant waardoor gamen bijna helemaal uitgesloten wordt. De Easynote beschikt dan wel weer over 50% meer intern geheugen dan de Medion E7222 maar de vraag is of dit voldoende is om de zwakke prestaties van de processor op te vangen.

Ben je van plan om enkel heel basic programma's te gebruiken zoals Word, Excel, Outlook en wat surfen op het internet dan volstaat deze Packard Bell Easynote zeker en vast. Ben je op zoek naar dat ietsje meer dan zal deze computer niet volstaan. Zeker voor professioneel gebruik schiet de laptop gewoonweg tekort.

Heb je ervaring met deze computer uit Carrefour of met andere producten van deze winkelketen? Deel deze ervaring dan zeker via ons platform en help andere consumenten de juiste keuze maken!