Review: Petra Electric Koffiemachine bij Lidl

Geplaatst op 27 februari 2013 in de categorie Reviews

Deze week kan je bij Lidl voor € 69,99 een koffiemachine kopen. Wij geven alvast wat meer informatie bij dit apparaat

Gebruik

De Petra Electric KM 42.17 is een veelzijdige koffiemachine en is geschikt voor koffiepads tot een diameter van 70mm. Je bent hiervoor dus niet gebonden aan één bepaald merk koffiepads. Ook kun je gemalen koffie gebruiken. Het gepatenteerde cremasysteem zorgt voor een heerlijk schuimlaagje op de koffie. In het afneembare waterreservoir, met ingebouwde chloorfilter aan de achterkant van het apparaat, kan maximaal 1,3 liter water. Met een vermogen van 1600 watt kun je in een flits vele populaire verschillende koffies zetten. Denk aan een lekker kopje cafe crème, cappuccino of latte machiato. Via een aparte uitloop voor heet water kun je ook makkelijk een kopje thee voor jezelf zetten, een beker warme chocomel maken of zelfs instant soep nemen als vieruurtje. Je kunt makkelijk en traploos instellen of je een kopje van 50 ml. of 300 ml. wilt zetten.

Petra_electric_KM_42_17

 Extra's

Het apparaat beschikt ook nog over een unieke melkopschuimer. Via een slangetje wordt melk opgezogen en schenkt het apparaat direct in het kopje een warm en romig melkschuim.

De Petra Electric is verkrijgbaar in de kleur zwart en is voorzien van verchroomde bedieningselementen en verlichte toetsen.

Voordelen

Het is een multifunctioneel apparaat voor het zetten van 1 of 2 kopjes koffie of thee. De melkopschuimer en de andere accessoires zijn afneembaar en eenvoudig te reinigen. Je bent niet gebonden aan een bepaald merk voor de koffiepads. In de padhouder kun je tot 2 koffiepads kwijt al naar gelang de grootte van de kopjes. Ook kun je gemalen koffie of espressopoeder in de padhouder plaatsen.

Het apparaat is compact van afmeting: 545 mm (b) x 368 mm (h) x 279 (d). Hierdoor kun je het apparaat zelfs makkelijk mee op vakantie nemen als je dat wilt.

Nadelen

De Petra Electric beschikt niet over een tijdklok om de koffiezettijd in te stellen. Ook ontbreekt er een warmhoudplaatje. Het is overigens niet bekend hoe energiezuinig het apparaat is wat natuurlijk wel handig is in deze tijden.

Over het merk

Petra Electric is een 100% dochteronderneming van WMF en is opgericht in 1968. Sinds januari 2012 heeft Princess Holding, die ook tot de WMF Group behoort, het brandmanagement van Petra Electric overgenomen. Sinds de eerste helft van 2012 is het merk dan ook volledig opnieuw gelanceerd met een nieuw logo en nieuwe verpakkingen. Dit zou er toe leiden dat het merk een grotere erkenning zou krijgen. Het motto van Petra Electric is 'Innovatie - Betrouwbaarheid - Gemak'. Hiermee is de productportfolio gelanceerd. Petra Electric belooft verder dat het voldoet aan de behoeften en wensen van de consumenten. Met producten die een comfortabele bediening hebben en een hoge betrouwbaarheid. Unieke designs moet Petra Electric onderscheiden van andere kwaliteitsmerken.