Review: Medion LIFE P15128 (MD 30654) bij Aldi

Geplaatst op 06 maart 2013 in de categorie Reviews

Deze week in de aanbieding bij de Aldi: Medion LIFE P15128 LED Televisie. In dit artikel gaan we even dieper in op dit televisietoestel.

Voor deze 32” (80 cm) LED Televisie betaal je slechts € 299,-. De televisie is HD Ready in 16:9 formaat. Dit betekent dat je programma’s in HD kwaliteit kunt bekijken.

Medion LIFE P15128Het toestel heeft een antenneaansluiting, twee scartaansluitingen, vier HDMI-ingangen en twee USB-aansluitingen. HDMI staat voor High-Definition Multimedia Interface en is een aansluiting voor audio- en videosignalen. Sinds 2002 wordt deze aansluiting steeds vaker gebruikt. Met de aansluiting kun je diverse toestellen verbinden met je televisie, zoals computers en dvd-spelers.

De televisie weegt slechts 9,5 kg en heeft de afmetingen (incl. voet): 773 x 522 x 203 mm. Uiteraard wordt het toestel geleverd inclusief afstandsbediening en antennekabel. Ook is de televisie voorzien van DLNA: het afspelen van media van je pc of notebook. DLNA is de afkorting voor Digital Living Network Alliance en maakt het mogelijk om je foto’s en video’s vanaf je computer op je televisie te bekijken.

De televisie valt onder de categorie ‘Smart TV’. Dus je kunt via je televisie toegang krijgen tot nieuws, games en sociale netwerken. Hiervoor zijn enkele apps al geïnstalleerd in het mediaportaal. Een internetbrowser is al geïnstalleerd en brengt je favoriete internetpagina’s bij je thuis. De televisie beschikt ook over een elektronisch programmagids. Zo weet u precies wat er op tv te zien is. De televisie heeft een chique hoogglansafwerking met touchbediening.

Voordelen

De televisie is licht van gewicht. Het slanke design is voorzien van led-blacklight technologie, daardoor is de televisie geen storende factor in je woonkamer. Maar juist een mooie blikvanger in je interieur. De MEDION LIFE P15128 is energiezuinig en heeft een energielabel A. Het stroomverbruik tijdens gebruik is max. 120 watt en ja kan de televisie ook eenvoudig ophangen aan de muur.

Wil je de 800 voorkeurzenders ook daadwerkelijk op je televisie ontvangen, dan kun je in de geïntegreerde Common Interface-sleuf een smartcard plaatsen. Zo kun je gecodeerde zenders ontvangen zonder extra ontvanger.  Ook is de televisie voorzien van een kinderslot en een sleeptimer. Diverse programma’s zijn te beveiligen met een wachtwoord. Het toestel heeft een garantie van drie jaar.

Nadelen

Het toestel heeft voor de huidige tijd waarin we leven een redelijk klein beeldscherm. Waar er steeds meer televisies met beeldschermen vanaf 100 cm. worden verkocht, heeft de Medion LIFE P15128 een beeldscherm van 80 cm.

Onder de naam Medion LIFE brengt het Duitse Medion een serie van onder andere smartphones, (tablet) pc’s, camera’s en televisies uit.

Medion LIFE P15128