Review: Nokia Asha 302 bij Aldi

Geplaatst op 14 maart 2013 in de categorie Reviews

Wie een nieuwe telefoon wilt kopen voor een niet al te hoge prijs, kan bij Aldi terecht. In de aanbieding deze week (vanaf zaterdag 16 maart aanstaande) is de Nokia Asha 302 telefoon voor slechts € 98,99. De Asha-serie van Nokia is een serie GSM’s die niet al te duur zijn maar wel enkele smartphone-functies hebben.

Specificaties

nokia_asha01

Hij lijkt op een telefoon die we kochten vóór er smartphones met touchscreens waren, maar dat wil niet zeggen dat de telefoon ook ‘ouderwets’ is. Het toestel heeft een 2,4” LCD-kleurenscherm (circa 6 cm.) met een resolutie van 320 x 240 pixels en een volledig AZERTY-toetsenbord.

De 3,2 Megapixel camera met 4x digitale zoom legt al uw mooie momenten vast die u direct kunt delen via diverse sociale netwerken. Diverse applicaties, als Facebook en WhatsApp, zijn al geïnstalleerd.U kunt vlot en snel internetten via de 3,5G-technologie of wifi. Uiteraard kunt u ook sms’jes sturen naar uw contacten.

Verder is het toestel voorzien van een FM-radio, bluetooth en een microSD-kaartenslot. Het RAM-geheugen is 128 MB, het gebruikersgeheugen bedraagt 100 MB maar is uitbreidbaar tot 32 GB door middel van een microSD-kaart. Bij gebruik van het 3G-netwerk is de spreektijd ongeveer 6 uur, standby-tijd is ongeveer 830 uur. Het toestel weegt slechts 99 gram en heeft als afmetingen 116,5 mm x 55,7 mm x 13,9 mm.

nokia_asha02Om te kunnen communiceren met uw vrienden zonder te bellen kunt u e-mailen via Gmail, Hotmail of Yahoo Mail. Verder kunt u berichten versturen via Nokia Chat, Windows Live Messenger, Yahoo! Messenger, Google Talk en Nokia Messaging IM naast uiteraard SMS en MMS. Wilt u muziek afspeler via deze telefoon dan kan dat via de muziekspeler met audiostreaming of de FM radio. U kunt MP3-beltonen of polyfone beltonen installeren. De meest gebruikte bestandsindelingen voor audio zijn WAV, MP4, MP3, AAC en WMA. Sommige applicaties zijn al geïnstalleerd, anderen kunt u eenvoudig zelf installeren.

Met de videocamerafunctie kunt u video’s opnemen, streamen of afspelen. Met een videoresolutie van 480 x 640 pixels en vier keer zoom functie kunt u opnemen zolang het vrije geheugen dat toelaat. De videospeler laat de video’s aan 30 frames per seconde zien.

Voordelen

Voor wie niet al te veel geld wilt uitgeven aan een nieuwe telefoon, is deze Nokia Asha 302 zeker een aanrader. De meeste functionaliteiten zitten er op en voor sommige gebruikers misschien nog meer. Het toestel is mooi van design en licht van gewicht. Het toestel is makkelijk in gebruik en voor de echte Nokialiefhebbers doet dit toestel niet onder bij andere toestellen.

Nadelen

Hoewel het een hedendaags GSM-toestel is, oogt het redelijk ouderwets door het toetsenbord. De Nokia Asha 302 is wel een smartphone, maar zonder touchscreen. Wellicht dat u juist hierop uw beslissing laat afhangen. Er zijn mensen die niets anders meer dan een telefoon met touchscreen willen en anderen willen een ‘gewoon’ toetsenbord. Het geheugen is vrij beperkt te noemen. De camera heeft geen flitsfunctie waardoor u in het donker geen foto’s of video’s kunt maken.