PROBLEEM MET UPS

UNIEK ID: 17376

Belgische Invoerrechten op eigen eigendom

1.456 keer gelezen
21 maart 2018

Inhoud pakket : In Brussel gehuurde skies.

Verzonden van : Lenk/Zwitserland

Verzonder naar : Brussel/Belgie.

Context : Ik huurde skies in Brussel, ging er mee skien in Zwitserland, vergat ze ter plaatse en regelde een UPS retourzending om de skies terug bij de verhuurder te krijgen.

Status pakket : niet afgeleverd , omdat de ontvanger (de eigenaar van de verhuurde skies) de invoer-rechten niet wil betalen.

Volgens de geschillendienst van de Belgische douane (Leuven) hoeft er in dit geval (zowel in de geest als de letter van de wet) geen invoerrechten betaald te worden. Indien ik hen een dossier nr en een verhuur overeenkomst kan opsturen, dan zouden zij de gevraagde taxatie teniet doen. Indien er geen dounane dossier zou bestaan dan zijn ze overtuigd dat indien ik de huurovereenkomst naar UPS stuur, dat UPS dan de vraag voor invoerrechten zou laten vallen.

Klacht : Ik heb meerdere malen met de klantendiesnt van UPS gebeld. De enige mogelijkheid volgens hen om de skies bij de eigenaar te krijgen is door de invoerrechten van 145 euro gewoon te betalen. Ze kunnen  me niet aan een douane dossier nr helpen. Ze kunnen me ook niet aan een nr van een UPS ombudsman of zo helpen.  Ik zit dus in een patstelling.

Gewenste Oplossing

Ik zou geholpen zijn indien ik 1- Ofwel een link (persoon/diesnt/ dossier nr) kan krijgen met de douane die de invoerrechten zou hebben ge-triggerd. 2- ofwel een tel nr zou kunnen krijgen van een UPS ombudsdienst. 3- een tip kan krijgen hoe ik uit deze patstelling klan geraken.  Hopelijk heeft de verhuurder van de skies nog even geduld.


Ongepast?
Nuttig?
Geplaatst door
Jan

TalkToo's: 0

Commentaren
Geef ook een reactie

Je bent nog geen gebruiker ofwel ben je niet aangemeld. Log je snel in of maak een nieuw account aan om een reactie te kunnen geven!